[O2] Zewnętrzne lusterka fotochromatyczne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • asorobotronic
    Classic
    • 2011
    • 2

Witam Serdeczenie.

Wczoraj podczas spokojnej jazdy Wisłostradą nagle wyłączyły mi się wskaźniki zegarów (wszystkie opadły na zero) po około 1 minucie znowu zaczeły wskazywać odpowiednio stan paliwa, prędkośc obroty etc.

Mam nadzieje, że to nie jest zapowiedź czegoś poważnego tylko jednorazowy restarcik
  • zibko
    Classic
    • 2010
    • 3

Od miesiąca jestem posiadaczem O2. Mam pytanie dot. zewnętrznych lusterek samościemniających się. W wersji auta którą posiadam ściemnia się jedynie lusterko wewnętrzne, natomiast lusterka zewnętrzne się nie ściemniają. Moje pytanie jest następujące czy ktoś posiada taką wersję samochodu, czy raczej ktoś (poprzedni właściciel) uszkodził wkładki i wymienił je na zwykłe bez opcji ściemniania. Mam również pytanie jak rozpoznać czy wkładka jest fotochromatyczna.

Komentarz

• fernando
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1890

Nie w każdym modelu z wewnętrznym lusterkiem fotochromatycznym, lusterka zewnętrzne też są fotochromatyczne. Zewnętrzne wkłady lusterek fotochromatycznych otoczone są czarną ramką i to jest najprostszy sposób, aby je poznać :idea:

Komentarz

• zibko
        Classic
        • 2010
        • 3

Czy wymiana wkładek na fotochromatyczne wystarczy aby korzystać z tego dobrodziejstwa? Czy konieczne jest doprowadzenie jakiś przewodów?

Komentarz

• fernando
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1890

Zamieszczone przez zibko
          Czy wymiana wkładek na fotochromatyczne wystarczy aby korzystać z tego dobrodziejstwa? Czy konieczne jest doprowadzenie jakiś przewodów?
          Trzeba dorobić wiązki, ale nie jest to niemożliwe (zwłaszcza, jeśli już masz lusterko wewn. fotochromatyczne i czujniki zamontowane). Najlepiej zobacz sobie tę relację:
          [inline:Montaz-zrcatka004.jpg] Dodělání vnějších samozatmavovacích zrcátek pro auto, které má vnitřní samozatmavovací z výroby Samozatmavovací vnější skla jsem sehnal více méně náhodou... Byly OK po

Komentarz

Pracuję...